2020. június 28., vasárnap

Cambridge

Tegnap délután elutaztunk egy régóta tervben lévő helyre :) Délelőtt zuhogott az eső, de aztán csendesedett, és Cambridge-be nem jeleztek esőt délutánra. ;) Kicsit több időbe telt odaérni, mint amire számítottunk, mert volt egy elterelés az egyik autópályán. Útközben egyszer megálltunk, de igazából mindenütt csak elvitelre lehetett bármit is venni, és mosdók egyáltalán nem voltak nyitva. Az egyik helyen kivételt tettek, biztos mindenki örül nekik! Nekem sokat jelentett :) 
Mikor megérkeztünk a híres egyetemvárosba, az autót egy bevásárlóközpont parkolójában hagytuk és onnan sétáltunk tovább, hogy megnézzünk 1-2 nevezetes épületet.

Pár órát tölthettünk el ott úgy, hogy ne legyen túl drága a parkolás. Elég nagy volt a tömeg, a bevásárlóközponotkban hosszú sorokban várakoztak az emberek, hogy bejuthassanak az újranyílt üzletekbe. A külső tereken, parkokban sokan piknikeztek, rengetegen voltak az utcákon is. Igyekeztünk tartani a távolságot, és élveztük a napsütést. :) 

Egy nagy kört tettünk meg, és egy piaci árustól vettünk csirkés, harissa-s wrap-et vacsorára. Amúgy is valami gyros-félére vágytam, hát ez is hasonló ízvilág volt! :) 

Dávid legnagyobb örömére láttuk a legfontosabb épületeket, és nem borult be, nem eredt el az eső, amíg ott voltunk. :) Sokszor előbújt a Nap is a felhők közül! 

a Matematikai híd

szelfi a King's College-al

                                       


a parkból láttuk ezt a templomot :)

közeledünk...








St Mary's templom


street food


ezek a hatalmas kapuk elbűvölnek :)


tetszik ez a stílus 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése