2020. június 8., hétfő

Bodzavirágos, esős hétvégi kirándulás ^_^

Sok eső esett a héten. De elhatároztuk, hogy hétvégén akkor is elmegyünk kirándulni, sétálni! És milyen jól tettük. Autóval 10-15 percre mentünk, és nem csak mi voltunk a parkolóban. Mások is kikívánkoztak, az időjárási viszontagságok ellenére. Felhúztuk a vízálló nadrágot, és a gumicsizmát, és elindultunk az erdő sűrűjébe vezető ösvényen. (A kabátunk eleve vízálló ;))
Tettünk egy nagy kört erdőn, mezőn keresztül, ilyen nyilvános gyalogúti jelzéseket követve. Utunk során egy tóparton is megálltunk, körülnéztünk. Szívtuk magunkba az erdő friss levegőjét, az eső-áztatta fák, és az újra zöldülő fű illatát. (Hamar szárad, ha sokáig nincs eső...) Hallottuk madarak csicsergését, láttuk a hattyúk kecses úszását, és ahogy bedugva fejüket a víz alá, ennivalót kerestek. 
Bodzát is találtunk. És mivel most felkészülten érkeztem, volt egy szatyrom, amit teleszedhettem :) Dávid is kedvet kapott, a magasabb ágakról ő is szedett bodzát ;)
Úgy örültem, minden szép, nagy bodzatányérnak! Mire visszaértünk az autóhoz, az eső is elállt, a Nap is kisütött! :) Itthon aztán megmostam pár bodzatányért, és elkészült a bodza-ital is, cukorral, citromlével ;)  


nyilvános gyalogút jelzés

Bodzavirág

Felavattuk a gumicsizmáinkat ;)

Idill

Bodza-ital ^_^

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése