2021. június 3., csütörtök

A héten, egészen pontosan kedden, Június elsején megjelent egy nagyon jó hír a TV-ben. Mégpedig az, hogy aznap nem volt kovid-hoz köthető elhalálozás, pozitív teszteredményt követő 28 napon belül. Ez volt az első ilyen hír és nap tavaly március óta. Nagyon örültem, és hálás voltam, hogy végre bekövetkezett! 
 
Idén már fokozatosan valósultak meg a beígért enyhítések, de még fennáll a távolságtartás, és a maszkhordási kötelezettség. Továbbá, nagyon sok helyen csak úgy lehet fogyasztani, hogy ha megvan a telefonunkon az egészségügy applikációja  (NHS app), és azon keresztül beolvassuk az étterem, kávézó QR- kódját. Elvitelre anélkül is lehet vásárolni. 
Az oltáskor kaptam egy kis kártyát, amire ráírták, mit kaptam és mikor, ezt is magammal kell hordani. És az applikáción belül is megvannak az oltási adataim. Most már oltják a Dávid korosztályát, hamarosan ő is sorra kerül. 
Pár hete a gyülekezetünk ajtaja is megnyílt, de kb csak 30-40 fő vehet részt egy alkalmon, így ott is, mint minden más programra, helyszínre, előre kell lefoglalni a következő alkalomra a helyet. Szeretnék Június folyamán egyszer elmenni. ;) Aztán kb. havonta egyszer, vagy pár hetente, hogy másoknak is legyen lehetősége. Lassanként újra összegyűletünk mindannyian. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése