2020. május 4., hétfő

Egészséges életmód 2.

petrezselyem, bazsalikom, menta


Egy ideje foglalkoztatott a gondolat, és most sikerült eljutnunk oda, hogy megvalósítsuk: vettünk pár fűszernövényt, elkezdtünk 'kertészkedni'. Ezek zöldek, egészségesek, mindennapi használatra jók. És így több zöld vesz körül idebent is. Egyelőre petrezselyem, bazsalikom és menta van a kiskertünkben. Jó élmény gondozni, nézni, és leszedegetni, ételhez fűszerként használni :) 

Egy időben nagyon nem gondolkodtam kertészkedésen, mert bármit meg tudunk venni a boltban. De mostanra annyit változott a látásmódom, hogy majd ha egyszer lesz udvarunk, akkor szeretnék pár ágyást bele, zöldségeknek...Valahogy, így a 20-as éveim végén kezdek megérni arra, hogy a kis kertemben majd gondozzak pár növényt, és milyen jó lesz majd azokat leszedni, azokból ételt készíteni. Otthon, szüleim minden nyáron szedik le frissen a paradicsomot, paprikát, salátát, és készül a sok finomság. Más íze van! 

Az itthon főzött étel is sokkal finomabb, laktatóbb, mint ha az üzletben megvennénk az előre elkészítettet. Most, hogy itthon vagyok, és megint jobban ráérek, mindig kipróbálok valami újat, mást, vagy csak egyszerűen, friss alapanyagokból egy saját készítésűt. :) 

Tegnap, életemben először, rákot készítettem el, thai szósszal, kínai tésztával. Eddig csak találgattuk, milyen íze lehet, mostmár van fogalmunk róla :) Aki fél kipróbálni, nem rossz! Nekem kicsit rágós volt, talán legközelebb több ideig hagyom főni, hátha puhul, de lehet, hogy ilyen a textúrája...
Aztán egy olaszos stílusú zöldségtálat készítettünk, mai ebédnek. Annyira jó illatok szállingóztak, hogy majdnem kísértésbe estünk, de egy ideje este 6 után már nem eszünk...Ezt is most tudtuk bevezetni, mikor mindketten hasonló időben reggelizünk, az ebéd is nagyjából dél és kettő körül van mindkettőnknek, és mikor Dávid hazaér, még van időnk hatig megvacsorázni. 

Ezek az apró változások most sokat jelentenek nekünk. És ha sikerül következetesen betartani, akkor hisszük, hogy sokat javul majd az életminőségünk. Mindenesetre, már most érdekesebb, változatosabb az étrendünk és az életünk is :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése