2020. május 2., szombat

Egészséges életmód 1.

A karantén kezdetekor Dávid rátalált egy érdekes főzőműsorra. Egy orvos készít egészséges alapanyagokból finom és tápláló ételeket. Közben mesél az összetevőkről, hogy mi van bennük és az mire jó a szervezetünkben, esetleg mivel helyettesíthető. Megnéztük jó pár videóját, és elkezdtük kipróbálni az ételeket. Új zöldségeket, fűszereket ismertünk meg :) És eddig nem is vettük annyira észre, de ott vannak az üzletek polcain :) Csak most már tudjuk, mire valók, hogyan elkészítve lehet őket megenni :D

Az orvosnak weboldala és recepteskönyve is van, illetve hasznos cikkek vannak fent az oldalán mindenféle egészségügyi problémákhoz kapcsolódóan. Neki is egy betegsége volt, amiből azóta meggyógyult, és ehhez nagyban járult hozzá az életmódváltása, az egészséges ételek fogyasztása. Töbnyire vegetáriánus ételeket készített az eddig általunk megnézett videóiban, de azért egy-két csirkehúsos receptet is találtam már nála. Indiai a fickó, szóval ez egy más ízvilág, de nekünk eddig bejött :) 

A karantén amúgy is előhozza belőlünk a kreativitást, és több idő van ételek elkészítésére, így már elég sok újdonságot kipróbáltunk amúgy is :) Egyre inkább úgy gondolom, hogy a főzés-sütés az egy külön művészet! 

Ezek a legutóbbi alkotásaink, ennél azért többet készítettünk és ettünk meg már ;) 

Pak choy -os Shanghai pulyka (eredetileg csirke :D)

Dávid specialitása 

Itteni első pizzám

Gyümölcs smoothie előtte...

...és utána

Banánkenyér

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése