2020. november 21., szombat

Ma három éve




   

utaztunk először Angliába. Bele a nagy ismeretlenbe, magunk mögött hagyva mindent és mindenkit, amit/akit ismertünk, szerettünk. Akkor a Brexit miatt igyekeztünk, aztán azóta sem volt...akkor még csak egy évre jöttünk, azóta is itt vagyunk. Akkor még úgy terveztük, gyakrabban haza látogatunk, nem úgy sikerültek a dolgok... 

Érdekes visszagondolni, hogyan éltük meg a sok változást akkor, és hogyan éljük meg most, mikor már visszatekintünk. Mire számítottunk, és mi hogyan valósult meg. Vannak dolgok, amiket utólag értünk meg, és néha összeáll a kép, hogy mi miért történt pont jókor...néhány emlék megszépült, néhány körülmény megváltozott... Akkor még másokkal együtt laktunk, ma már csak mi vagyunk az albérletben. Akkor még a vendéglátásban dolgoztunk, ma már olyan munkahelyünk lehet, amit a Covid-19 nem befolyásolt...legalábbis hálásak lehetünk, hogy nem küldtek el bennünket, nem szűnt meg a pozíciónk, és csak a tavasszal voltunk kényszerszabadságon, ami kicsit jól is jött számunkra. 

Rengeteg élménnyel, tapasztalattal vagyunk gazdagabbak, mint 3 éve voltunk. Új embereket, barátokat is megismerhettünk. Érdekes félig turistának érezni magunkat, amikor új helyeken járunk, és emellett életvitelszerűen is itt élve, megismerni a kultúrát, az országot. Sokszor eszembe jutnak azok a középiskolai angolórák, amikor különböző szituációkat gyakoroltunk, játszottunk el szóban, és most a valóságban részesei vagyunk azoknak a szituációknak, sőt, még annál is többnek...

Idén Karácsonyra már majdnem sikerült volna hazautazni, - mert ez az az Ünnep az évben, amikor leginkább érzékeljük a szeretteink távolságát, - erre kitört a Covid-19, ami most megbonyolítja ezt a tervet. (a tesztek fizetése, a karantén leülése, a piros besorolás) Így ismét azzal nyugtatom magam: 'Talán majd jövőre!'. És egyszer csak megvalósul, hiszem, és remélem!

Ha a korlátozások megszűnnek, talán idén már lesz lehetőségünk itteni barátokkal, lelki testvérekkel együtt ünnepelni a Szeretet ünnepén, az Isten irántunk való szeretetére emlékezve! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése