2023. július 1., szombat

Július




Az év közepén jó visszagondolni az előző hónapokra! Eszembe jutott az idei év elején alkotott kis poszterem is, amiről sorra pipálhatom ki, ami már megvalósult, vagy épp folyamatban van. :) Még van pár hónap,  hogy a többi is megvalósuljon, ha az Isten akarata ;) 
Mikor egyszer soroltam egy hozzám közel álló személynek, hogy még mire vágyok, akkor kaptam egy emlékeztetést, hogy 'de Isten sok mindentől meg is óvott...' és ez nagyon igaz! Megóvott balesetektől, betegségektől, bizonyos nehézségektől, rossz döntésektől, stb... és ez is Isten gondviselése! 
Egy súlyos diagnózis is kiderült nemrég a családban, de hála Istennek, kezelhető, orvosolható stádiumban van. 
Mikor már azt hittem, hogy a munkahely képesítés- elismerésnek is lőttek idén, most mégis úgy tűnik, hogy lehet még belőle valami, és hamarosan megkaphatom azt a besorolást, ami megillet! Persze még várakozok, aztán tanulnom és vizsgáznom kell egyet, de ha Isten velem, ki lehet ellenem?!
Mostanában sokat alkottam a Canvában szolgálat és kikapcsolódás címén, ilyen formában kiélhettem a kreativitásomat. 
Az oviban nincs két egyforma nap, nem unatkozunk, este itthon nem kell altató, kellően lefáradok minden munkanap után. 

Itt a nyár, és valamikor szeretnénk hazalátogatni, már szervezkedünk, hogy minden kialakuljon. Érdekes, hogy sokan azt hiszik, milyen egyszerű is hazarepülni, hát csak 2 és 3/4-ed óra a repülő út... végül is csak az marad ki a számításból, hogy indulás előtt 3 órával már a reptéren kell lenni, ami tőlünk egy óra autóval, az már négy a repülésen felül. Aztán, ahhoz fel kell készülni előtte is, meg érkezés után még elvonatozni vagy buszozni/autózni a családhoz, attól függően, hogy hova érkezünk. 
A repülőjegy vásárlás, időpont, ár-, érték- arányban is változó költségekkel jár, dob rajta a csomag méret, és hogy akarunk-e egymás mellett ülni, választunk-e helyet vagy amit dob a gép... aztán az egy hét alatt megszervezni hogy hol, kivel, mikor és mit programozunk...logisztikát igényel.
Tehát nem csak úgy kialakul egy ilyen utazás, hogy felkelünk, felülünk a repülőre, leszállunk a repülőről, és minden magától megtörténik velünk szép sorjában. De még jó, hogy már egyre rutinosabbak vagyunk! Azt hiszem, hogy egy másik kontinensről nem repkednénk évente haza mi sem, ha 18-24 órákat kéne repülni, például. De ezzel együtt mi mindketten szeretünk utazni, repülni, és kirándulni. 

Izgatottan várom, hogy mit tartogat az év második felére Isten a számunkra, egyéni és családi életünkre nézve! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése